Contact

Heeft u een vraag of wilt u graag meer informatie van ons ontvangen?

Bekijk ook de antwoorden op veelgestelde vragen. Indien uw vraag niet beantwoord word of u ontvangt graag meer informatie gebruik dan het onderstaand contactformulier. Wij proberen uw vraag dan binnen 2 werkdagen te beantwoorden.

gpc-systems-logo

GPC Systems

Damweg 18, 3785 LK Zwartebroek

Telefoon06 300 634 06
Emailinfo@gpc-systems.nl
KvK08148523
BTWNL1932.73.263.B01
IBANNL40RABO0122996402
BICRABONL2U
gpc-systems-teamviewer

Hulp op afstand

Veelal wordt ondersteuning alsmede onderhoud op servers en computers op afstand uitgevoerd.

Veelgestelde vragen

GPC Systems ontwikkelt webapplicaties en software op maat. Daarnaast bieden wij
passende oplossingen op het gebied van systeem- en netwerkbeheer.

GPC Systems voor particulier

Waar moet ik op letten bij het kopen van een laptop of computer?

Het ligt eigenlijk aan het doel waarvoor de laptop of pc gebruikt moet gaan worden. Een aantal aandachtspunten zijn:

  • Neem een SSD hardeschijf (bij voorkeur een M.2 model)
  • Neem minimaal 4gb werkgeheugen
  • Neem minimaal een Intel Core i3 of Core i5 Processor
  • Kies voor Windows 10
  • Neem een degelijk anti virus pakket zoals ESET Internet Security

Mijn computer start niet meer op. Ben ik nu alles kwijt?

Alle gegevens worden opgeslagen op een harde schijf. Het kan voorkomen dat uw pc niet meer opstart en bijvoorbeeld een blauw scherm met allemaal codes geeft. Dit betekend niet meteen dat al uw gegevens kwijt zijn. Wij hebben geavanceerde software in huis waarmee we de gegevens bijna altijd veilig kunnen stellen. Als partner van DRN (DataRecoveryNederland) kunnen wij ook uw harde schijf opsturen naar een geavanceerd laboratorium om uw data te laten herstellen.

Het maken van back-ups is dan ook altijd heel belangrijk. Dit kan op USB stick, Cloud oplossingen of bijvoorbeeld op een Synology NAS.

Ik heb slecht Wifi bereik, wat kan ik hieraan doen?

Wifi bereik is afhankelijk van heel veel factoren. Denk aan dikke gewapende betonnen muren of vloerdelen. Magnetrons en andere elektrische apparatuur, de positie van de Wifi router in de woning of ruimte.

Waar mogelijk adviseer ik altijd een bekabelde verbinding (UTP) vanuit de centrale meterkast naar de diverse ruimtes in huis. Dit is de meest stabiele oplossing. Om een sterker Wifi netwerk te verkrijgen zetten wij apparatuur in van Ubiquiti. De Unify Accesspoints zijn ontworpen voor een stabiel en sterk signaal. Met de Ubiquiti UniFi Access Point LR zijn al afstanden te behalen tot 160 meter.

GPC Systems voor zakelijk

Mijn gegevens zijn versleuteld door een virus. Moet ik nu betalen?

Cryptoware virussen versleutelen alle bestanden op de computer. Daarna wordt een melding getoond dat dit tegen betaling (vaak in BitCoins) ongedaan gemaakt kan worden.

Helaas is dit (zelfs na betaling) gewoon niet te herstellen. Het advies luidt dan ook om vooral niet over te gaan tot betaling. Het maken van een goede backup is essentieel!

Kan ik ook nog faxen als ik overstap naar VOIP?

Wij bieden de dient Fax2Mail en Mail2Fax aan. Hiermee ontvangt u alle faxen als PDF bestand in uw e-mailbox. Met de dienst Mail2Fax kunt u ook faxen verzenden door een e-mail te sturen met het faxnummer in het onderwerp.

Ik ontvang heel veel spam. Wat kan ik hier aan doen?

Spam is tijdrovend. Het instellen van de juiste SPF en DKIM records is al een goed startpunt om spam te vermijden. Wij kunnen hierbij helpen!

Waarom zou ik voor een SSD harde schijf moeten kiezen?

SSD (solid State Disk) is een harde schijf type waar geen draaiende onderdelen meer in zitten, maar volledig uit geheugenchips bestaat. Deze techniek maakt de harde schijf vele malen sneller. Ook bij bestaande computers met een normale harde schijf loont het om deze te vervangen door een SSD schijf. De snelheid winst is enorm!

Wat moet ik doen als mijn telecomprovider aangeeft dat mijn ISDN verbinding verdwijnt?

Onder andere KPN streeft ernaar om op 1 september 2019 alle ISDN en analoge lijnen uitgefaseerd te hebben. Bestaande telefooncentrales en ISDN toestellen zijn dan niet meer bruikbaar. Het wordt dus tijd om actie te ondernemen. Via het platform van X2Com kunnen wij alle lijnen verhuizen naar VOIP oplossingen.

Hoe werkt dit in de praktijk?

Alle bestaande telefoontoestellen worden vervangen door VOIP toestellen. Doordat de nieuwe telefooncentrale in de Cloud staat is er alleen een werkende internetverbinding nodig.

Meer dan 300 ondernemers gingen u voor

Vele redenen om te kiezen voor GPC Systems.