LSR Digitaal

Online opleidingsmateriaal

Een opleiding waarbij deelnemers alles digitaal vastleggen.

Case 5 Online opleidingsmateriaal

Case omschrijving

Klik hier om de website van LSR Digitaal te bezoeken

Al meer dan 10 jaar werken Recreators en EighT samen op gebied van LSR opleidingen (voorheen RSLA opleiding).

Beide bedrijven hebben gezamenlijk al bijna 50 jaar zeer ruime ervaring in het organiseren, coördineren, uitvoeren en examineren van LSR opleidingen niveau 1, 2 en 3. Ze hebben ervaring binnen het onderwijs (MBO en HBO), diverse bijzondere doelgroepen (dak- en thuislozen, verslavingsproblematiek, ontspoorde jongeren in de wijken) en in (jeugd) gevangenissen.

Bij deze opleidingen is altijd documentatie gemoeid en dienen de deelnemers een portfolio te maken. Hierin zijn alle opdrachten en werkstukken verzameld. Het landelijke instituut NSA verplicht tegenwoordig om al deze portfolio’s digitaal aan te leveren voor beoordeling en archivering. Recreators en EighT sloegen de handen ineen en namen contact op met ons om te kijken naar de mogelijkheden. Door samen een avond te sparren kwamen wij tot de conclusie dat we de map met papier en de opdrachten konden vervangen door een online digitaal systeem.

De applicatie

Geschreven in het PHP framework CodeIgniter i.cm. MySQL. Doordat de applicatie gebruik maakt van de SBAdmin bootstrap template is deze geschikt voor zowel desktop, mobiel en tablet.

Door verschillende rollen aan te brengen in het systeem gebruikt iedereen dezelfde online omgeving. Afhankelijk of je een docent, coördinator of deelnemer bent, is alleen te zien wat je nodig hebt voor de deelname aan de opleiding. Binnen de online omgeving vinden gebruikers alles wat ze nodig hebben. Middels een opdrachten/vragen systeem kunnen deelnemers gedurende de opleiding alle benodigde onderdelen van hun portfolio invoeren. Meteen digitaal, dus tijdens een observatie meteen foto’s maken met de mobiel en deze koppelen aan de opdrachten.

Docenten en coördinatoren zien in 1 overzicht de status van alle deelnemers. De docenten hebben via een overzicht “Na te kijken werk” de mogelijkheid om alle ingevulde opdrachten te beoordelen.

Voor stagebegeleiding is een module gemaakt waarbij de deelnemers hun beoordeling online kunnen laten invullen door hun stagebegeleiding. Deze kunnen zelfs via pc of mobiel/tablet een digitale handtekening zetten onder deze beoordeling. Het systeem maakt een beveiligde link welke gemaild wordt naar de stage begeleider. Via een besloten pagina kan deze dan de beoordeling online invullen.

Backend

Als alle onderdelen zijn ingevoerd in het systeem en de opleiding ten einde loopt, kunnen de admins starten met het genereren van de portfolio’s. Op basis van alle invoer, PDF-bestanden en afbeeldingen wordt één PDF document gegenereerd.

Binnen de backend kan de admin de opleidingen definieren met de daarbij behorende onderdelen. Via een menu kan de admin kiezen welk type vraag het is. Zo kennen we bijvoorbeeld:

  • Invoer klein of groot tekstveld
  • Uploaden PDF of afbeelding
  • Handtekening veld
  • Meerkeuzelijsten
  • Checkbox opties
  • Keuzerondjes

Ook zitten in de backend functies als:

  • importeren en deelnemers en gebruikers vanuit Excelbestand
  • onderhoud opleidingen met onderdelen, opdrachten, vragen etc.

Bent u geboeid door deze case, heeft u vragen of wenst u meer informatie over deze applicatie en alle andere maatwerkapplicaties die wij hebben ontwikkeld? Neemt u dan contact op.

Delen op Social Media